kääpiösnautseri - miniature schnauzer
&
suomenpystykorva - finnish spitz

Draamaelokuvat-pentue

isä

Proceller Ready Set Get Wet “Toma“
KoiraNet

Silmät terveet 21.6.2021
Polvet 0/0
MC, MAC, PRA-B, SCD, PMDS N/N terve N/N

 

emä

Kaiserschnauz’s Bedtime Story “Mila”
KoiraNet / Milan sivu

Silmät terveet 1.6.2021
Kyynärät 0/0
Lonkat A/A
Selkä LTV4, VA1, SP0
MAC, PRA-B N/N terve N/N
Jalostustarkastus: hyväksytty ehdoin (väri)

Pentueen isä Toma on nuori aktiivinen uros Tampereen seudulta. Se on haltijansa mukaan valpas, kiltti, reipas, tulee helposti toimen erilaisten koirien kanssa ja on aina valmis lähtemään minne tahansa, olipa kyse kävelylenkistä tai harrastuksista. Itsekin tapasin Toman astutusreissulla ja mieleeni jäi tasapainoinen, hyvähermoinen mielikuva siitä.
Toma harrastaa haltijansa kanssa aktiivisesti agilitya.
Ulkomuodollisesti Toma on sopivan kokoinen (n. 35cm), raamikas ja tyylikäs uros erittäin karkealla karvalla. Korona-ajan lapsena sen kanssa ei oltu päästy näyttelyihin ennen astutusta, jotta ulkomuodosta olisi saatu myös mustaa valkoisella.

Pentueen emä Mila ensimmäisen polven kasvattini B-pentueesta. Mila asuu sijoituskodissa Keminmaassa. Milan haltija Minna kuvailee Milaa seuraavasti: ”Lapsuudenkodissani oli kääpiösnautsereita, joten tiesin suunnilleen millaisen koiran saisin – silti Milan mutkaton ja avoin luonne on yllättänyt ja hurmannut meidät täysin. Koira on suora ja teeskentelemätön, omaan perheeseen erittäin kiintynyt. Hyvin itsenäinen ja itsevarma paketti, jonka luonne kerää kehuja ja se onkin helppo pitää mukana menimme minne vain, tykkää autoilusta, veneilystä, vaeltamisesta, uimisesta… Älykäs, itsepäinen ja aina valmiina kaikkeen… myös pieniin tihutöihin. Koira on erittäin perso ruualle, joten namupalkka toimii hyvin. Mila on kaikkien koirien kaveri. ”
Mila on tasapainoinen, omilla jaloillaan seisova, hyvähermoinen narttu. Ulkonäöllisesti se on liioittelematon nk. peruskoira, jolla on kaikki oleelliset palikat kohdillaan. Myös Milan näyttelyttämisen esteeksi tuli korona, pentuna se on kuitenkin ehtinyt käydä kerran pentuluokassa esiintymässä. Lisäksi Mila on jalostustarkastettu (jalostustarkastuslomake). Jalostustarkastuksen tulos oli “hyväksytty ehdoin: väri”. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jalostukseen käyttäessä huomiota tulee kiinnittää sulhon kohdalla värimerkkien kirkkauteen, Mila kun on varsin tumma tyttö ja sen värimerkit ovat toivottua pienemmät ja haaleammat ns. nokiset – sulhoksi valikoidulla Tomalla onkin erinomaiset kirkkaat värimerkit.

Tässä yhdistelmässä lähdin vahvistamaan minulle mieluisaa rotutyyppiä urosvalinnan kautta. Toiveena on myös saada karkeaa helppohoitoista karvaa sekä parempia värimerkkejä. Molemmat vanhemmat ovat tasapainoisia ja aktiivisia perhekoiria, joten luonteen puolesta toiveena on miellyttäviä, sopivan vilkkaita, silti helposti käsiteltäviä pentuja.

Mila on selkäkuvattu tuloksella LTV4 VA1 SP0 – sillä on yksi yhteenluutunut lannenikama (LTV4) ja vaillinaisesti kehittynyt viimeinen kylkiluupari (VA1). Selkäänsä Mila ei oireile. Olen avannut ajatuksia asiaan liittyen tässä blogipostauksessa. Kasvattajana toiveeni on, että Milan pennut tullaan aikanaan 2-3 vuoden iässä luustokuvaamaan kattavasti (lonkat, kyynärpäät, selkä), jotta saadaan tietoa mahdollisesta selkämuutoksen periytyvyydestä – sama kuvaustoive koskee kaikkia kasvattejani, kaikissa pentueissa, riippumatta siitä ovatko pennut kotikoiria vai tullaanko niitä käyttämään jalostukseen. Huomioithan tämän toiveen pentuekyselyn tekoa miettiessäsi.

Mahdolliset pennut tulevat olemaan MAC- ja PRA-B terveitä. Milan geneettinen status muiden geenitestattavien sairauksien osalta tullaan määrittämään ennen pentueen rekisteröintiä. Koska Toma on kaikkien testattavissa olevien sairauksien osalta terve, Milan statuksesta riippuen pennut tulevat olemaan myös terveitä tai korkeintaan kantajia.

Toma on Suomessa kasvatettu kahden tuontikoiran jälkeläinen mielenkiintoisella sukutaululla, joten toiveissa on saada uutta geneettistä materiaalia omaan kasvatustyöhön. Milan suvusta olen tavannut henkilökohtaisesti usempia koiria ja myös niiden lähisukulaisia ja pentuesisaruksia, suku on siis pitkälti minulle tuttua.

Suvullisesti yhdistelmä on ns. ulkosiitos, eli vanhemmilla ei ole lähipolvissa yhteisiä esivanhempia. Viidellä täydellä polvella laskettuna ss% on 0,00%. Sukukatokerroin on 1,0 (5 polvea).

Yhdistelmä on Suomen Kääpiösnautserikerhon jalostussuositusten mukainen uroksen näyttelytulosvaatimusta lukuun ottamatta. Yhdistelmä täyttää myös rotujärjestön asettamat pentuvälitykseen pääsyn ehdot pl. vanhempien näyttelytulosvaatimus.

Mila ja Toma treffasivat onnistuneesti juhannusviikonloppuna, astutus sujui luonnollisesti. Pennut syntyivät ongelmitta 23.8., 2 urosta ja 4 narttua.

Pennut

2 urosta ja 4 narttua

Pentujen nimet tulevat elokuvien ja -sarjojen nimistä.

uros
Kaiserschnauz’s Deep Impact
“Rolle”

KoiraNet

om. Satu Lampinen, knl Proceller, Kangasala

uros
Kaiserschnauz’s Dragonfly
“Hugo”

KoiraNet

om. Onni Harri, Tornio

narttu
Kaiserschnauz’s Day Dreamer
“Lisa”

KoiraNet

om. Jaana Mustonen & Markku Inkinen, Kuusamo

 

narttu
Kaiserschnauz’s Daybreaker
“Alma”

KoiraNet

om. Johanna Kehusmaa, Oulu

 

narttu
Kaiserschnauz’s Deja-Vu
“Nekku”

KoiraNet

om. Nathalie Koskenniemi, knl Kaiserschnauz’s
haltija Minna Laakso, Keminmaa

 

narttu
Kaiserschnauz’s Disaster Artist
“Disa”

KoiraNet

om. Nathalie Koskenniemi, knl Kaiserschanuz’s
haltija Satu Kallio, Kemi

 

Sukutaulu

Proceller Ready Set Get Wet
musta-hopea
FI MVA LV JMVA EE JMVA TLNJW-19 EEJV-19 EEV-19/em>
Beatrice's Diamond Hall Of Fame
musta-hopea
Beatrice's Diamond Story Of My Life
musta-hopea
Top Target Ars
pippuri&suola
Beatrice's Diamond Kai'Mana Kahoni
pippuri&suola
Rus Pitmark Free As A Bird
musta-hopea
Rus Pitmark Che Guevara
musta-hopea
Rus Pitmark Bright Persona
musta-hopea
FI & LV MVA
Hilfies Nuffield
musta-hopea
Little Rosebud's Kopistar Gasper
musta-hopea
Karl XVI Gustav Von Der Grön Au
musta-hopea
Little Rosebud's Made In Gemert
musta-hopea
Hilfies Honda
musta-hopea
Super Play's Way To Go
musta-hopea
Zizzaz Amazing Aliz
musta-hopea
Kaiserschnauz's Bedtime Story
musta-hopea
FI MVA
Juliuksen Essere Amico
musta-hopea
C.I.B. FI & EE & LV MVA V-12
Argentonero Feliz Figaro
musta-hopea
Noble Monument's Fit For Beries
musta-hopea
Argentonero Day Lily
musta-hopea
Juliuksen Una Volta
musta-hopea
Juliuksen Vladimir
musta-hopea
Lapland's Electra Enigma
musta-hopea
BaltJW-16
Proceller Waltz With Kaiser
musta-hopea
FI MVA*
Raven's Tot Improved With Silver
musta-hopea
Raven's Tot Fill The Bill
musta
Raven's Tot Eye Candy
musta
C.I.B. POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA HeJW-13 PMJV-13
Proceller Quencienta Sky
musta-hopea
Repitition's Indigo Sky
musta-hopea
Silver Moon Of Escudo Blue Bricassart
musta-hopea