kääpiösnautseri - miniature schnauzer
&
suomenpystykorva - finnish spitz

Biisi-pentue

s. 26.5.2019, 4u + 2n

isä

FI MVA
Juliuksen Essere Amico “Hugo“
KoiraNet

LTEP 170++ (laukauskokematon)
Silmät terveet 2/2019
Polvet 0/0
Sydän terve 2/2019

emä

Proceller Waltz With Kaiser “Pieta”
KoiraNet / Pietan sivu

LTEP 110 +++ (laukausvarma)
silmät terveet 8/17
lonkat A/A, kyynärät 0/0, selkä terve LTV0 & VA0
polvet 0/0

Isä Hugo elää lapsiperheessä bullmastiffin kaverina. Se on 2,5-vuotias vilkas ja iloinen uros. Tapasin Hugon viime kesänä Ylivieskan näyttelyssä, ja sen avoin rehti luonne ihastutti saman tien.

Omistaja Tytti kertoo Hugosta: “Hugo on luonteeltaan reipas ja avoin. Se mukautuu hyvin erilaisiin tilanteisiin, ja on kaikin puolin todella helppo koira arjessa. Hugo osallistuu mielellään kaikkiin perheen puuhiin. Se osaa rauhoittua omiin oloihinsa silloin kun mitään ei tapahdu, mutta on aina tarkkaavaisena ja valmiina mukaan, kun huomaa jotain mielenkiintoista tapahtuvan.
Hugolla on karkea karva, jota on alusta lähtien hoidettu rullaamalla. Pohjavillaa ei juuri tarvitse poistaa. Hugon silmät on tutkittu terveiksi, samoin polvet ja sydän. Muutenkin Hugo on ollut terve ja käynyt eläinlääkärissä vain rokotuksilla.
Pääasiassa Hugon kanssa harrastetaan tällä hetkellä näyttelyitä, mutta myös agilityn alkeiskurssi on käytynä. Nuori herra soveltuisi hyvin myös siihen lajiin tai rally-tokoon. Ehkä näiden pariin siirrytään sitten,kun kehiä on tarpeeksi kierrelty.
Rodun erikoistuomari Marianne Holmin arvostelu Hugosta: “Tyypiltään erinomainen, hyvin kaunislinjainen, kuiva, lihaksikas ja sporttinen. Erinomainen pää, oikea ilme. Hieno kaula. Hyvä etuosa. Oikea rintakehä. Erittäin hyvin rakentunut takaosa. Hyvä häntä. Esimerkillinen turkki, varpaisiin asti karkeaa. Hyvin vaivaton kaunis ravi, jossa hieno ylälinja säilyy.”

Emä Pieta on 3,5-vuotias eloisa narttu. Kotioloissa Pieta on miellyttävä seuralainen, se viihtyy oman perheen kanssa ja ottaa mielellään osaa arkiaskareisiin. Nuorempana se on ollut hyvin vilkas ja jopa vähän huimapäinen, iän myötä luonteen särmät ovat hioutuneet ja tasaantuneet. Pieta on helposti innostuva, väsymätön kaveri arjen askareisiin, harrastuksiin ja lenkkipoluille.
Harrastuksia silmällä pitäen Pieta on
mukavan vietikäs, helposti innostuva ja myös helposti nameilla motivoitava ja palkkautuva kaveri. Käppänäksi siltä löytyy mieleeni sopivasti taisteluhalua ja saalisviettiä.
Pietalla on vahva riistavietti ja se pystyy jäljittämään ilmavainulla metsäneläimiä, näköhavainnon saatuaan se saattaa irrota pitkänkin matkan päähän eläimen perään. Pennusta kiinnostuneen on tämä hyvä huomioida, riistavietti voi hankaloittaa pennun aikuistuessa esim. luotettavaa irtipitoa aitaamattomilla alueilla, myös koulutuksessa luoksetuloon tulisi keskittyä heti pennusta lähtien. Harrastuspuolella hyvän hajuaistin ja runsaan nenän käytön voi hyödyntää esim. Nose Workissa tai metsäjäljessä.

Pieta on kattavasti terveystutkittu “kirsusta hännänpäähän” ja tulokset ovat olleet kauttaaltaan priimaa. Sen silmät on PEVISA:n mukaisesti tutkittu ja todettu terveiksi (10/2016 & 08/2017). Se on röntgenkuvattu heinäkuussa 2017 tuloksilla selkä terve LTV0 & VA0, lonkat A/A ja kyynärät 0/0. Samalla sen polvet palpoitiin 0/0, mutta tämä ei näy Jalostustietokannassa.

Molemmat vanhemmat ovat käyneet useita kertoja näyttelykehissä hakemassa tuomareiden arvioita ulkomuodosta. Hugo on Suomen muotovalio ja on sijoittunut rodun kasvattaja-erikoistuomarilla RYP1-sijalle (roturyhmän 1.paras). Sillä on tähän mennessä yksi FinnSieger-piste luokkavoitosta rodun erikoistuomarin arvostelemana. Pietan kanssa menestystä on tullut vaihtelevasti. Juniori-ikäisenä Pieta menestyi Latviassa saaden Baltian Juniori Voittaja-tittelin. Suomesta sillä on 2 vara-Sertiä ja Snautseri-Pinseri -rotujen kattojärjestön alaisesta erikoisnäyttelystä saatu ISPU-kiinnitys (vastaava kuin FinnSieger-piste). Pieta on saanut tuomareilta hyviä arvosteluja ja se on palkittu lähes aina erinomaiseksi. Moitetta on tullut lähinnä sen hännänkannosta, josta on usein rokotettu SA:n verran emmekä täten ole päässeet kilpailemaan usein PN-sijoituksista. Kaikki Pietan arvostelut on luettavissa sen omilla sivuilla.
Näyttelyiden lisäksi Pietan kanssa on tehty aktivointimielessä verijäljen seuraamista, mihin sillä on luontaisia taipumuksia. Olemme aloittaneet myös agilityn, jonka saralla Pieta on osoittautunut olevan vähäisistä toistoista oppiva ja hyvin ohjaajaa lukeva kaveri.

Tältä pentueelta odotan ulkonäöllisesti liioittelematonta rakennetta, vaivatonta liikettä, karkeaa helppohoitoista karvaa, sekä selkeitä kirkkaita värimerkkejä. Hugo on 35,5cm korkea, Pieta 34cm. Molemmilla vanhemmilla on täysi hampaisto ja oikeanlainen purenta.
Pietan aiemmat pennut A-pentueessa ovat hyvin luonteikkaita, itsevarmoja ja taistelunhaluisia, rodunomaisia kääpiösnautsereita. Odotan myös tähän pentueeseen vilkkaita ja itsevarmoja luonteita. Pennut eivät täten välttämättä ole helpoimmat mahdolliset ensimmäistä koiraa hankkiville tai muuten rauhallista ja kilttiä koiraa hakeville.

Suvullisesti yhdistelmässä on minulle paljon tuttuja koiria. Olen tavannut useita Hugon sukulaisia sen emän suvun puolelta. Tämän pentueen sukusiitosaste on matala, vanhemmat eivät ole keskenään läheistä sukua. Sukusiitosprosentti on 0,00% 6-polveen asti, ja sukukatokerroin 1,00 (4-polvea) ja 0,97 (6-polvea). Yhdistelmä on Suomen Kääpiösnautserikerhon jalostussuositusten mukainen.

Pennut

4 urosta ja 2 narttua, sekä 1 kuolleena syntynyt uros

uros
Kaiserschnauz’s Beast Mode
“Kaapo”

KoiraNet

om. perhe Hangasvaara, Rovaniemi

uros
Kaiserschnauz’s Biting Bullets
“Karu”

KoiraNet

om. perhe Muranen, Hirvas

uros
Kaiserschnauz’s Behold The Hurricane
“Noki”

KoiraNet

om. Riikka Miettinen, Ylläsjärvi

uros
Kaiserschnauz’s Blaze of Glory
“Käpy”

KoiraNet

om. perhe Hooli, Tornio

narttu
Kaiserschnauz’s Butterfly Effect
“Kyllikki”

KoiraNet

om. Anne & Sanni Oikarinen & kasvattaja
haltija Katri Pekkala, Sotkamo

narttu
Kaiserschnauz’s Bedtime Story
“Mila”

KoiraNet

om. kasvattaja
haltija Minna Laakso, Keminmaa

Sukutaulu


FI MVA FinnSG
Juliuksen Essere Amico
s.2016, musta-hopea
C.I.B. FI MVA EE MVA LV MVA V-12
Argentonero Feliz Figaro
s.2010, musta-hopea
C.I.B. FI MVA EE MVA LV MVA RU MVA PMV-09
Noble Monument’s Fit For Beries
s.2007, musta-hopea
C.I.B. SE MVA SK MVA CZ MVA PL MVA HU MVA HR MVA CZ GR MVA
Sancho del Berrocal
s.2005, musta-hopea
FIN MVA SE MVA NO MVA NOV-05
Noble Monument’s Brand New Girl
s. 2003, musta-hopea
Argentonero Day Lily
s. 2008, musta-hopea
VV-13
Morgensilber Brand New Nontoxic
s. 2005, musta-hopea
FIN MVA
Argentonero Amadores
s.2003, musta-hopea
C.I.B. POHJ MVA FI MVA SE MVA DK MVA EE MVA JV-14
Juliuksen Una Volta
s.2013, musta-hopea
FI MVA
Juliuksen Vladimir
s. 2008, musta-hopea
FI MVA RU MVA BY MVA RU JMVA MD MVA MD JMVA RO JMVA RKFV
Mini-Maksi Lucifer
s.2006, musta-hopea
FIN MVA VV-12
Juliuksen Rosmari
s. 2002, musta-hopea
FI MVA
Lapland’s Electra Enigma
s.2011, musta-hopea
C.I.B. FI MVA SE MVA EE MVA V-11
Globetrotter Grasant
s.2008, musta-hopea
FI MVA
Lapland’s Brave Babe
s. 2008, musta-hopea

BALTJV-16
Proceller Waltz With Kaiser
s.2015, musta-hopea
Raven’s Tot Improved With Silver
s.2012, musta-hopea
C.I.B FI MVA
Raven’s Tot Fill The Bill
s.2009, musta
Lamigras Black Jaguar
s.2002, musta
Natasha’s Taganiego Roga
s.2005 musta
Raven’s Tot Eye Candy
s. 2008, musta
Nochnoy Jazz Osnovnoy Instinkt
s.2006, musta
Mardenas Honey Bee
s.2005, musta
C.I.B POHJ & FI & SE & N MVA HeJW-13 PMJV-13
Proceller Quencienta Sky
s.2012, musta-hopea
DK & VDH MVA DE JMVA
Repitition’s Indigo Sky
s. 2009, musta-hopea
Kharasahl’s Black Tie Social
s.2008, musta-hopea
Repitition’s Chyna Black
s.2005, musta-hopea
FI MVA JV-10 HeW-11 EEJV-11
Silver Moon of Escudo Blue Bricassart
s.2010, musta-hopea
Sasquehanna Harcerz
s.2001, pippuri&suola
Evening Star Moldau North
s.2004, pippuri&suola