kääpiösnautseri - miniature schnauzer
&
suomenpystykorva - finnish spitz

Reto KR 1.-2.8.

Kesän näyttelykauden aloitus alkoi varsin myöhään elokuun puolella, kun koronarajoitusten hellitettyä pääsimme piipahtamaan Latviassa koiralauman kanssa. Alun perin yritimme näyttelyyn päästä jo maaliskuussa, mutta näyttelyn siirryttyä ymmärettävästi myöhempään ajankohtaan reissu ajoittui nyt loppukesään. Sanni käpsyporukan ja Mari pk.mäyräkoiran kanssa toimivat reissukavereina.

Juliuksen-Kaiserschnauz’s -tiimillä meni mukavasti viikonlopun aikana, meidän yhteisomistuskoirille Kennylle ja Ksenialle sekä oman kodin Priskalle menestystä tuli seuraavasti:

La 1.8. “Reto Winner”, tuomari Dainora Sudeikiene (LT)

– House Kazak Eiken “Kenny” JUK-ERI1, SA, JSERT, PU2
– Wlanimu’s Of Course Angel “Ksenia” JUK-ERI2
– Kaiserschnauz’s Aurora Waltz “Priska” AVK-ERI1, SA, PN3

Su 2.8. “Reto Trophy”, tuomari Ana Ivanova (LT)
– House Kazak Eiken “Kenny” JUK-ERI1, SA, JSERT, PU3
– Wlanimu’s Of Course Angel “Ksenia” JUK-ERI2
– Kaiserschnauz’s Aurora Waltz “Priska” AVK-ERI1

Kenny

Valioita kannettiin koto-Suomeen kolme, kun Sannin Maura (Juliuksen Una Volta), mukana ollut musta Nemo (Kappulan Firebird For Nouzer’s) ja pk.mäyräkoira Luka (Sagotax Hövliga Holger) saivat tarvitsemansa sertit.

Kehissä oli minuuttiaikataulu, mikä näkyi lauantaina käppänäkehässä. Lauantai oli paahtavan lämmin, onneksi mukana oli teltta ja sen peittävä foliopeitto, joka heijasti tehokkaasti pois lämpöä. Sunnuntaina ei jääty hikoilemaan, vaan heti kehien jälkeen pakattiin kamppeet ja koirat autoon ja lähdettiin ajamaan kohti Tallinnan satamaa. Minulle tämä oli toinen kerta Reton näyttelyissä ja itsessään näyttelyiden järjestelyt ovat olleet molemmilla kerroilla hyvät, nyt oli koronalisänä bajamajoilla kunnollinen käsienpesuallaskin. Majoituimme Riiassa ihan joen varrella sijaitsevassa huoneistossa, hintaa ei tarvinnut nikotella, koirista ei mennyt lisämaksua ja ulkoilutusmaisemat olivat hienot. Huoneistosta oli vain kivenheitto vanhaan kaupunkiin, jossa käytiin Marin kanssa katselemassa maisemia yhden kauppareissun verran.

Maisemia

Priskalle oli toiveissa pari sertiä Latvian ja Suomen MVA-arvon viimeistelemiseksi, vaan sunnuntaina jäi taas kiinni nokisista värimerkeistä. Ehkä tämä tietää taas uutta reissua Latviaan tai yrityksiä saada viimeinen serti Suomesta toivottavasti ensi vuoden puolella. Kennylle saatiin se mitä lähdettiin hakemaan.

Tulevana viikonloppuna jatketaan kehänkiertoa Kajaanin ryhmänäyttelyssä, jossa minulla on toivottavasti esittää myös ensimmäinen kasvattajaryhmä. Syyskuulle on pari näyttelyä myös suunniteltu, mutta saa nähdä toteutuvatko ne. Priska ja velipoikansa Roisto on tarkoitus ilmoittaa luonnetestiin myös syyskuun puolella, toivottavasti ainakin tämä onnistuu. Kenny menee heti sopivassa välissä luustokuviin, niin saadaan tästäkin mustaa valkoisella. Pietalle odotellaan juoksua syys-lokakuulle, toivottavasti osuisi syyskuun puolelle.

Kiisa-pystykorvan kanssa startataan myös kisapuolella, tällä kertaa maastossa LINT-haukkukokeissa. Arpaonni suosi kerrankin ja meidät arvottiin osallistujiksi Savukoskella järjestettäviin naisohjaajien Koppelohaukkuihin. Allekirjoittaneella on ohjaajakokemusta 0 vastaavista kisoista, vaan jostainhan se on aloitettava!