kääpiösnautseri - miniature schnauzer
&
suomenpystykorva - finnish spitz

Geenitestituloksia

Pietasta ja Kennystä lähetin pari viikkoa sitten useamman swabin analysoitavaksi Saksassa, tänään vihdoin saatiin miellyttäviä tuloksia!

Proceller Waltz With Kaiser “Pieta”
– MAC (Mycobacterium Avium Complex) terve N/N
– ennestään PRA-B terve N/N (Optigen)

House Kazak Eiken “Kenny”
– MAC terve N/N
– PRA-B terve N/N (Laboklin B1-PRA HIVEP3)

Tälle vuodelle alkaa siis olla terveystutkimukset hyvällä hollilla. Pietalle odotan vielä Comma Defect-geenitestin tuloksia. Kenny menee syksymmällä vuoden täytettyään luustokuviin ja jossain vaiheessa otatan nämä samat geenitestit myös Priskalta, niillä ei kuitenkaan ole vielä kiire. Priskalta on tutkittu aikaisemmin Optigenin markkeritestillä PRA-B ja sen mukaan se oli kantaja, mutta koska nykyisen uudemman tiedon mukaan tämä testi ei ole yhtä tarkka ja luotettava kuin tämä uudempi Laboklinin testi haluan tämän kantajuuden tutkia uudestaan. Pietan PRA-B tulos on Optigenilta, mutta tästä oli nyt tehty Saksassa linjaveto, jonka mukaan tulos vastaa Laboklinin testin terve-statusta. Tätä en siis koe tarpeelliseksi lähteä enää tutkituttamaan uudestaan.

Geenitestit ovat yksi keino pyrkiä saamaan aikaan ainakin joiltain osin terveitä pentueita. Kaikkiin sairauksiin ei valitettavasti ainakaan vielä ole geenitestiä, mutta toivotaan, että ainakin merkittävimpiin sairauksiin näitä on saatavilla joskus tulevaisuudessa.