kääpiösnautseri - miniature schnauzer
&
suomenpystykorva - finnish spitz

Colors-pentue

isä

LV & LT JMVA BaltJW-20
House Kazak Eiken “Kenny“
KoiraNet / Kennyn sivu

Silmät terveet 10.4.2021
Polvet 0/0
Kyynärät 0/0
Lonkat B/B
Selkä LTV0, VA0
Sydän terve 10.4.2021
MAC, MC, PRA-B, SCD, CMT, PMDS terve N/N

emä

Kaiserschnauz’s Aurora Waltz “Priska”
KoiraNet / Priskan sivu

Silmät terveet 10.4.2021
Polvet 0/0
Kyynärät 0/0
Lonkat A/A
Selkä LTV0, VA0, SP0
Sydän terve 10.4.2021
MAC, MC, SCD, CMT, PMDS terve N/N, PRA-B kantaja N/PRA-B
Luonnetesti 97++

Tämän suunnitellun yhdistelmän molemmat vanhemmat on kattavasti terveystutkittu PEVISA-ehdon silmätutkimuksen lisäksi myös luuston ja sydämen osalta sekä geenitestattu ns. rotupaketilla perinnöllisten sairauksien osalta. Kenny ja Priska ovat osa kotilaumaamme, joten ne molemmat ovat tavattavissa paikan päällä kotonamme.

Pentueen suunniteltu isä Kenny on nuori tuontiuros Serbiasta. Kenny on luonteeltaan vilkas ja helposti innostuva kaveri, joka nauttii huomionosoituksista ja rapsutuksista. Kotioloissa se on rauhallinen, mutta mikä tahansa toiminta, oli se sitten pieni yhteinen treenihetki tai lenkille lähtö tuo sen vilkkaamman puolen esille. Vieraille ihmisille se lämpenee hitaasti, mutta kotiväkeä rakastaa estoitta. Nuoreen ikään nähden Kenny on reissannut pitkin maita ja mantuja erilaisilla kulkuvälineillä (auto, juna, lentokone) ja se onkin mutkaton matkaseuralainen. Se ei stressaannu vieraissa paikoissa ja sopeutuu nopeasti uuteen ympäristöön ja myös koiralaumaan.
Kennyn ruokahalu on pohjaton, mistä on apua koulutuksessa: se palkkautuu helposti nameilla. Leluista Kenny ei ole niin kiinnostunut, mutta välillä huvittaa itseään lempileluillaan leikkimällä.
Harrastusrintamalla Kennyn kanssa on käyty näyttelyissä se mitä on poikkeusaikana pystytty. Se saavutti helposti Liettuan ja Latvian juniorimuotovalion arvot, lisäksi sillä on Suomestä 3 sertiä.

Pentueen emäehdokas Priska on ensimmäisen polven oma kasvattini, joka jäi kotiin kasvamaan A-pentueesta. Pennusta lähtien se on ollut menevä ja huoleton elosalama, jonka kanssa elämä ei ole käynyt tylsäksi. Priska on äänekäs ja vietikäs, mikä tekee siitä ajoittain haastavan, mutta toisaalta sen itsenäisyys ja vilkkaus on osoittautunut eduiksi ainakin agilityssä. Kotioloissa Priska on rauhallinen seuralainen, se nauttii rapsutuksista kainalossa makoillessa ja onpa se innokas saunomiskaverikin. Pentuja se on aina ensimmäisenä leikittämässä ja vauvankin otti suojelukseensa heti synnäriltä kotiuduttua.
Priskan kanssa on harrastettu pääasiassa näyttelyitä, joista sillä on Suomesta 2 ja Latviasta 1 serti. Olemme harrasteleet sen kanssa myös agilitya omaksi iloksi: radalla se tulkitsee hyvin pieniä ohjauksia ja suunnistaa myös itsekseen esteille. Se selkeästi nauttii lajista ja olisi pienellä hiomisella myös kisavalmis, vaikka olemme käyneet vasta pari alkeiskurssia. Lisäksi Priska on taitava nenänkäyttäjä ja sillä on vahva riistavietti – harrastuspotentiaalia löytyisi moniin eri lajeihin.

Tässä yhdistelmässä pääpaino on terveydessä, luonnetta ja ulkonäköä unohtamatta. On harvinaista, että tässä rodussa pystyy suunnittelemaan yhdistelmän, jossa molemmat vanhemmat on kattavasti luustokuvattu vieläpä erinomaisin tuloksin. Tulee silti muistaa, että pennuille ei koskaan pysty täysin varmasti takaamaan tervettä elämää, vaikka vanhemmat ovatkin terveet! Kun ollaan tekemisissä elävien eläinten kanssa ja geeneihin ei pysty vaikuttamaan, kasvattajana ei voi kuin yrittää tehdä parhaansa, että yhdistelmästä syntyisi terveitä jälkeläisiä – tervettä pentua ei pysty koskaan lupaamaan.

Rakenteellisesti vanhemmissa ei isompia kompensoitavia osa-alueita ole, molemmilla on hyvät perusrakenteet, luuston vahvuus ja mittasuhteet. Priskan nokisia värimerkkejä kompensoi Kenny erittäin kirkkaat värimerkit ja hyvin pigmentoitunut runkoturkki. Priskan räiskähtelevälle luonteelle Kenny rauhallisuus on hyvä vastapari, Priskan aiemman pentueen kokemuksella uroksen rauhallisempi luonne tasapainottaa myös pentujen vilkkautta ja haukkuherkkyyttä.
Kenny on geenitestattujen sairauksien osalta terve, Priska terve muilta osin kuin PRA-B:n, jonka osalta se on kantaja. Pennut eivät siis tule sairastumaan näihin geenitestattuihin sairauksiin, korkeintaan voivat olla PRA-B kantajia emänsä tapaan.

Suvullisesti yhdistelmä on ns. ulkosiitos, eli vanhemmilla ei ole lähipolvissa yhteisiä esivanhempia. Neljällä polvella laskettuna ss% on 0,00%. Sukukatokerroin on 1,0 (4 polvea) ja 0,94 (6 polvea – osa 5. ja 6. polven esivanhemmista puuttuu, joten todellisuudessa sukukatokerroin on hieman korkeampi).

Suunniteltu yhdistelmä on Suomen Kääpiösnautserikerhon jalostussuositusten mukainen ja täyttää myös rotujärjestön asettamat pentuvälitykseen pääsyn ehdot.

Pentue syntyi sektiolla 12.9. Todennäköisesti ensimmäisenä tulossa ollut pentu oli ajautunut synnytyskanavassa väärään asentoon eikä siksi päässyt syntymään normaalisti, sydänäänten hiipuessa myös supistukset vähenivät. Kaikki pennut syntyivät lopulta elossa, vaikka parin sydänääniä ei ultrassa enää havaittu.

Pennut

3 urosta + 3 narttua

Pennut ovat saaneet nimensä värien (colors) nimitysten mukaan.

uros
Kaiserschnauz’s Cerulean Frost
“Frodo”

KoiraNet

om. perhe Hägg, Tornio

uros
Kaiserschnauz’s Cobalt Blue
“Pena”

KoiraNet

om. perhe Kynkäänniemi, Ii

uros
Kaiserschnauz’s Copper Penny
“Pablo”

KoiraNet

om. Henri Auvinen & Salla Ollila, Rovaniemi

narttu
Kaiserschnauz’s Crimson Glory
“Isla”

KoiraNet

om. Nathalie Koskenniemi, knl Kaiserschnauz’s
haltija Aija Kollin-Mänttäri, Kittilä

narttu
Kaiserschnauz’s Cerise Berry
“Inari”

KoiraNet

om. Anne & Sanni Oikarinen, knl Juliuksen, Kajaani

narttu
Kaiserschnauz’s Coral Reef
“Pippuri”

KoiraNet

om. Tiina Löfman, Kempele

Sukutaulu

LT & LV MVA BaltJW-20
House Kazak Eiken
musta-hopea
C.I.B. RO MVA MK JMVA BA MVA BA JMVA RS JMVA
Repitition's Shogun
musta-hopea
US MVA US GR MVA
Repitition’s Valedictorian
musta-hopea
Repitition’s Cornerstone
pippuri&suola
Myla’s Love Potion Number Nine
pippuri&suola
US MVA
Myla’s The Devil Wears Prada
musta-hopea
Repitition’s Impression
musta-hopea
Repitition’s Good Witch
musta-hopea
RS JMVA
House Kazak Eva
musta-hopea
House Kazak Octane
musta-hopea
Chelines Lucky France
musta-hopea
House Kazak Lucky Flower
musta-hopea
Silver Rainbow Calypso
musta-hopea
Chelines Expressamente Mio
musta-hopea
Sasquehanna Kahlua
musta-hopea
Kaiserschnauz's Aurora Waltz
musta-hopea
FI & SE MVA
Amorras Eldiga Emil
musta-hopea
SE MVA
Mandalay's Mint 'N Liquorice
musta-hopea
Louis v.d. Brunnengärten
musta-hopea
Tångatorpets Polly
musta-hopea
Amorras Amorina
musta-hopea
Chottans Read My Mind
musta-hopea
Undina From Riga Kenshamm
musta-hopea
BaltJW-16
Proceller Waltz With Kaiser
musta-hopea
FI MVA*
Raven's Tot Improved With Silver
musta-hopea
Raven's Tot Fill The Bill
musta
Raven's Tot Eye Candy
musta
C.I.B. POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA HeJW-13 PMJV-13
Proceller Quencienta Sky
musta-hopea
Repitition's Indigo Sky
musta-hopea
Silver Moon Of Escudo Blue Bricassart
musta-hopea